petek, 2. december 2016

Raste, raste, naša hiška

Po dveh mesecih se spet oglašam, saj je že nekaj za pokazati in da, z napredkom smo zelo zadovoljni, zaenkrat brez večjih težav.

V tehnične detajle se ne bom spuščal, ker se s tem ne želim ukvarjati in je tega tudi preveč, enostavno nimam niti energije vsega zapisovati. Upam sicer, da na koncu bloganja o gradnji ne bom pozabil zapisati vseh ključnih elementov gradnje, v vsak kabel in vijak se pa definitivno ne mislim spuščati, ker imam roko na srce vseh detajlov že vrh glave; želim si, da bi hiša jutri že stala in se končno poberemo iz Šiške. No, ker se to žal ne bo zgodilo, bomo pač še malo potrpeli :)

Gradnja traja že dobra dva meseca in pol in na tej točki lahko rečem, da gre vse precej tekoče, prišli smo že do prve plošče. Stene so praktično pozidane, betonski deli tudi že narejeni, sedaj pa sledita izdelava mostu med kubusom in galerijo ter betonska streha oz ostrešje. Res je, da sva se odločila, da se v samo gradnjo ne vtikava kaj preveč, to je delo vodje izvajalcev ter nadzornika in iz prakse lahko rečem, da bi s svojo prisotnostjo na gradbišču prej motil potek dela, kot nasprotno. Teamu zaupava, če bo prišlo pa do kakšnih resnih napak, jih bodo pač posanirali. Do drobnih napak seveda tudi prihaja, ampak ker gre vse čez več inštanc, se napake odkrije preden se zares zgodijo. Upam, da bo tako tudi v prihodnje.

Prilagam nekaj fotografij (od zadnjih proti septembrskim) iz katerih je kronološki potek gradnje precej dobro razviden in naj slike govorijo zase.